Als user tester draag je bij aan betere websites

Wel eens moeite gehad om een website of app te gebruiken? Dan ben je niet alleen! Help mee websites gebruiksvriendelijker te maken door jouw mening erover te geven. 

Met de eerlijke en spontane feedback van échte gebruikers willen we het internet voor iedereen toegankelijk maken.

  • De onderzoeken zijn online, test vanuit huis en doe deze in je eigen tijd
  • Geef je mening en draag direct bij aan betere websites
  • Voor een test van 20 minuten krijg je minimaal 15 euro uitbetaald
Stappenplan

Meld je aan in 2 minuten

Meer dan 25 000 user testers gingen je voor.

Aanmaken account

Maak een account aan als user tester zodat je kunt worden uitgenodigd voor onderzoeken.

Kwalificatietest

Doorloop een korte user test, zodat we zeker weten dat onze software op jouw apparaten werkt.

Join the club

Na het maken van de test beoordelen we deze binnen 48 uur. Daarna ben je officieel tester bij User Sense!

Wat andere user testers over ons zeggen

Eén ding is voor ons van cruciaal belang: als tester moet je een prettige ervaring bij User Sense hebben. En dat is voor een jonge start-up soms best lastig. Hoewel we niet kunnen garanderen dat alles zonder slag of stoot gaat, kunnen we je wel het volgende beloven:

  • We doen ons best zoveel mogelijk opdrachten voor je binnen te halen
  • We verkopen jouw gegevens nooit door aan derden
  • We proberen het testen zo leuk mogelijk te maken

Benieuwd wat andere testers van User Sense vinden? Lees de reviews op Google

Bekijk Google reviews

Onze testers evalueren websites voor bedrijven zoals

Veelgestelde vragen

Als het goed is, helpen de antwoorden op deze vragen je goed op weg. Toch nog twijfels of staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een berichtje naar support@usersense.nl.

Nee. Jouw gegevens worden in geen enkel geval doorverkocht aan derden en blijven binnen het platform van User Sense.

Hier kunnen we heel duidelijk over zijn: als tester bij User Sense hoef je geen inschrijfkosten te betalen en zullen we je nooit vragen geld te investeren in ons platform

Sterker nog, op het moment dat je bent toegelaten tot de pool en meedoet aan onderzoeken kun je juist geld verdienen. Per onderzoek bedraagt de vergoeding minimaal 15 euro. 

Benieuwd hoe andere testers User Sense ervaren? Lees dan onze reviews

De vergoeding van een test van 20 minuten bedraagt €15,-.

Het aantal testen dat je kunt maken hangt af van het aantal opdrachten dat wij binnen krijgen en het profiel waar de klant naar op zoek is. Houd er dus rekening mee dat het geen vervanging is van een parttime of fulltime baan, maar een manier om af en toe wat bij te verdienen. 

Alle uitbetalingen worden middels een IB47-aangifte doorgegeven aan de Nederlandse Belastingdienst. In veel gevallen is er grens waaronder je geen belasting betaalt als je af en toe wat bijverdient.

Wil je hier zeker van zijn voordat je bij ons aan de slag gaat? Dan raden we je aan contact op te nemen met de Belastingdienst. User Sense is niet in staat fiscaal advies te geven. 

Om als tester bij User Sense aan de slag te gaan heb je een desktop, laptop of mobiele telefoon met Android of IOS nodig. Het is wel van belang dat je tijdens het maken van usability testen goed zicht- en verstaanbaar bent. 

Je kunt je alleen aanmelden als je woonachtig bent in een van de volgende landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk of Ierland. 

Op dit moment is het nog niet mogelijk om je aan te melden als je niet in een van bovenstaande landen woont. 

Wanneer je de aanmeldprocedure hebt doorlopen en bent toegelaten tot de respondentenpool van User Sense kun je betaalde usability testen uitvoeren. 

Het moment waarop je een betaalde usability test accepteert en hebt uitgevoerd, wordt deze gecontroleerd door ons nakijkteam. Hierbij kijken we of de video voldoet aan onze kwaliteitseisen, die je in de aanmeldprocedure terugvindt. 

Na goedkeuring van de video wordt de uitbetaling binnen vijf werkdagen op jouw bankrekening gestort.  

Yes!

Het aanmelden als usability tester bij User Sense is zonder verplichtingen. We houden je op de hoogte wanneer je in aanmerking komt voor een betaalde usability test, maar jij beslist of je de opdracht aanneemt. 

Zeker. Het is mogelijk om deel te nemen aan onderzoeken als zzp'er of freelancer. Geef tijdens het aanmeldproces jouw BTW- en/of KvK-nummer door en User Sense zorgt ervoor dat je een bewijs van uitbetaling ontvangt dat je kunt opnemen in de boekhouding. Wel zo handig!

We streven er naar de kwalificatietesten binnen vijf werkdagen te beoordelen. 

Wanneer ons kwalificatieteam de test heeft beoordeeld, sturen we je een email met de uitslag. De video wordt beoordeeld op de kwaliteitscriteria van User Sense. 

Meer dan 25 000 user testers gingen je voor

Samen met meer dan 25 000 user testers helpen we bedrijven gebruiksvriendelijkere websites, apps en prototypes te maken. Benieuwd naar de ervaringen van andere testers? Lees de reviews op Google