Nieuw: card sorting is nu beschikbaar! Lees meer.

User Sense

Als user tester draag je bij aan betere websites

Wel eens moeite gehad om een website of app te gebruiken? Dan ben je niet alleen! Help mee websites gebruiksvriendelijker te maken door jouw mening erover te geven.

  • Doe mee met user tests en interviews, online of op locatie
  • We betalen eerlijke vergoedingen tussen de 15 en 100 euro 
  • Meer dan 50 000 testers hebben zich al aangemeld
Aanmelden als tester Bekijk onze reviews
Volledige flexibiliteit

Je bepaalt zelf aan welke onderzoeken en wanneer je meedoet.

Uitbetaling op je bankrekening

We betalen eerlijke vergoedingen tussen de 15 en 100 euro uit. 

Beveiligde omgeving en opslag

Jouw gegevens worden beveiligd opgeslagen in Europa en niet gedeeld met derden.

Aanmelden als tester

Aanmeldproces

Benodigdheden

Vergoedingen

Testerbeoordelingen

Doe mee vanuit huis of op locatie

Hoewel ruim 90% van onze onderzoeken volledig online via ons platform worden uitgevoerd, is het ook mogelijk om deel te nemen aan onderzoeken op locatie. Uiteraard bepaal je dit zelf.

Geheel vrijblijvend, jij bepaalt wanneer je meedoet

Aanmelden als user tester is vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast en je kan zelf bepalen voor welke onderzoeken je je aanmeldt. Bij de planning houden we rekening met jouw beschikbaarheid.

Geef feedback aan start-ups, mkb en de grote namen

Alle bedrijven kunnen profiteren van feedback van gebruikers. Dat zien we terug in ons klantenbestand. Na aanmelding kun je dan ook verwachten voor allerlei bedrijven feedback te kunnen geven.

1 - Maak een account aan in 1 minuut

Aan de slag als user tester? Maak dan een account aan om het aanmeldproces te doorlopen. Natuurlijk zit je nergens aan vast en kun je jouw account verwijderen als je van gedachten verandert.

2 - Laat je gegevens achter en maak een kwalificatietest

Bepaal zelf welke gegevens je met ons wil delen, zodat we je gericht kunnen benaderen voor onderzoeken. Maak een kwalificatietest om er zeker van te zijn dat alles werkt.

3 - Neem deel aan de beschikbare onderzoeken

We houden je per e-mail en WhatsApp op de hoogte van nieuwe onderzoeken. Via een unieke link meld je je eenvoudig aan en laten we je binnen een paar dagen weten of je mee kunt doen.

Een werkende laptop, pc, tablet of mobiele telefoon

When taking part in our studies, you will be asked to use your own device. Therefore, it is required to have at least one working mobile phone, tablet or desktop. 

Een webcam of selfie-camera met microfoon

Tijdens het testen wordt er een videoverbinding opgebouwd, waardoor je een webcam of selfie-camera nodig hebt. Om jouw feedback te kunnen horen, is ook een microfoon vereist.

Een stabiele en snelle internetverbinding

Om er zeker van te zijn dat het onderzoek soepel verloopt, is het belangrijk dat je een stabiele internetverbinding hebt met een goede uploadsnelheid om videobellen mogelijk te kunnen maken.

Vergoedingen voor invullen vragenlijsten

Vergoedingen voor vragenlijsten variëren van 5 tot 50 euro per vragenlijst. De lengte van de vragenlijst is hierbij bepalend. 

Vergoedingen voor sessies zonder interviewer

We betalen een vaste vergoeding van 15 euro voor sessies zonder interviewer. Deze sessies duren gemiddeld 20 minuten. Doordat er geen interviewer bij de sessie aanwezig is, kun je deze doen in je eigen tijd.

Vergoedingen voor sessies met interviewer

Vergoedingen voor sessies met interviewer variëren van € 22,50 tot € 100. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de lengte van de sessie. Deze sessies duren minimaal 30 minuten. 

Maak een account bij ons aan

Doe mee met onderzoeken en maak een account aan.

Aanmelden als tester
Super toffe ervaringen als tester

"Het is een enorme meerwaarde omdat je meehelpt websites gebruiksvriendelijker te maken. Ook super goede opvolging van User Sense en bij het bedrijf, waar ik de test moest afleggen, goed ontvangen geweest. Ze stelde je echt op je gemak. Aanrader dus!"

Het aanbod is divers en erg interessant

"Erg leuk dat ik af en toe gevraagd wordt voor een test! Het aanbod is heel divers en ook erg interessant. De medewerkers van User Sense zijn altijd erg vriendelijk en bereid om te helpen. Verder snelle verwerking en betaling. Een aanrader."

Heel fijn bureau en snelle uitbetaling

"User Sense is een heel fijn bureau om mee samen te werken. Makkelijk bereikbaar, goeie communicatie en altijd een snelle uitbetaling. Ook zijn de onderwerpen heel divers en is deelname aan een test altijd leerzaam en interessant."

Bekijk meer dan 100 vijfsterrenreviews op Google

Ontdek hoe andere testers User Sense ervaren.

Bekijk reviews

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan ons helpcentrum

Nee. Jouw gegevens worden in geen enkel geval doorverkocht aan derden en blijven binnen het platform van User Sense. Je kan jouw gegevens op elk moment bijwerken of jouw account bij ons verwijderen.

Hier kunnen we heel duidelijk over zijn: als tester bij User Sense hoef je geen inschrijfkosten te betalen en zullen we je nooit vragen geld te investeren in ons platform. 

Sterker nog, op het moment dat je bent toegelaten tot de pool en meedoet aan onderzoeken kun je juist geld verdienen. Per onderzoek bedraagt de vergoeding minimaal 15 euro. 

Benieuwd hoe andere testers User Sense ervaren? Lees dan onze reviews.

 

De minimale vergoeding is 15 euro voor een sessie van 20 minuten.

Het aantal testen dat je kunt maken hangt af van het aantal opdrachten dat wij binnen krijgen en het profiel waar de klant naar op zoek is. Houd er dus rekening mee dat het geen vervanging is van een parttime of fulltime baan, maar een manier om af en toe wat bij te verdienen.

Alle uitbetalingen worden middels een IB47-aangifte doorgegeven aan de Nederlandse Belastingdienst. In veel gevallen is er grens waaronder je geen belasting betaalt als je af en toe wat bijverdient.

Wil je hier zeker van zijn voordat je bij ons aan de slag gaat? Dan raden we je aan contact op te nemen met de Belastingdienst. User Sense is niet in staat fiscaal advies te geven.

Nee, dit is op dit moment niet mogelijk. In verband met fiscale redenen, kun je je alleen bij ons aanmelden als jij woonachtig bent in Europa.

Alle uitbetalingen worden binnen twee werkdagen na afronding van de sessie overgemaakt. Hiervoor maken wij gebruik van bankoverboeking, wat betekent dat je je IBAN in je account moet invullen.

Nee. Het aanmelden als tester is geheel vrijblijvend. Jij bepaalt zelf voor welke onderzoeken je je inschrijft en wanneer je kunt deelnemen. Er is geen minimum aantal sessies dat je moet doen.

Zeker. Het is mogelijk om deel te nemen aan onderzoeken als zzp'er of freelancer. Geef tijdens het aanmeldproces jouw BTW- en/of KvK-nummer door en User Sense zorgt ervoor dat je een bewijs van uitbetaling ontvangt dat je kunt opnemen in de boekhouding. Wel zo handig!