Nieuw: card sorting is nu beschikbaar! Lees meer.

User Sense
Usability-onderzoek

Hoe ervaren gebruikers jouw website of app?

Voer usability-onderzoek uit met behulp van usability testing en ontdek waar gebruikers vastlopen op jouw website of app. Krijg inzicht in waarom gebruikers afhaken en hoe je optimalisaties kunt doorvoeren.

  • Uitgevoerd via ons eigen platform voor UX- en marktonderzoek
  • Bestaande klanten uitnodigen of laat ons de werving verzorgen
  • Onze onderzoeksservice neemt het werk voor je uit handen
Gratis prijsindicatie aanvragen Contact opnemen
Inzicht in de gebruikerservaring

Krijg feedback van echte gebruikers op de uitstraling, content, flows en navigatie.

Van knelpunten naar hogere conversie

Stel vast waar gebruikers tegenaanlopen en hoe je de conversie kunt verhogen.

Inzicht in behoeftes en verwachtingen

Ontdek en speel in op de behoeftes en verwachtingen van jouw doelgroep.

Onze aanpak

Onderzoeksservice

Respondenten werven

Resultaten

Prijsindicatie aanvragen

Onze aanpak

We gebruiken user testing of usability testing en zetten één of meerdere methoden in om tot de kern te komen. We zetten kwalitatieve user tests in om rijke inzichten te verzamelen, welke kunnen worden gevalideerd met kwantitatieve user tests.
 

Methoden voor user testing

User testing kan op verschillende wijzes worden uitgevoerd:

  • Zelfstandig of met een moderator. User tests kunnen zowel zelfstandig (ongemodereerd) als met een moderator (gemodereerd) worden uitgevoerd. Meer over wanneer je welke methode inzet, lees je in dit artikel.
  • Online of op locatie. User tests kunnen zowel op locatie als online worden uitgevoerd.
  • Kwalitatief of kwantitatief. Waar kwalitatieve user tests worden uitgevoerd om diepgaande inzichten te verzamelen, worden kwantitatieve user tests uitgevoerd wanneer statistische validiteit vereist is.

Welke methode past het best bij jullie situatie? 

Neem contact met ons op en we laten het je binnen 24 uur weten.

Contact opnemen
Volledig ontzorgd van begin tot eind

Onze onderzoekers helpen je met het kiezen van de juiste onderzoeksopzet, het stellen van de juiste onderzoeksvragen en voeren het onderzoek voor jullie uit. 

Realtime inzage en live meekijken tijdens de uitvoering

Via het platform heb je realtime inzage in de voortgang. Zo kun je de sessies achteraf terugkijken of live meekijken via onze livestream wanneer er sessies met een moderator worden uitgevoerd.

Binnen drie weken een actiegericht onderzoeksrapport

Zo kun je na het onderzoek direct aan de slag met het doorvoeren van optimalisaties. Benieuwd hoe een rapport eruit ziet? Bekijk een voorbeeld onderzoeksrapport

Respondenten of testers werven via User Sense

Testers of respondenten kunnen het onderzoek maken of breken. Daarom hebben wij onze eigen testerdatabase opgebouwd. Wij kunnen helpen met het werven van testers binnen jouw B2B of B2C-doelgroep.  

Bestaande klanten uitnodigen

Het is mogelijk om onderzoek onder bestaande klanten uit te voeren. Klanten kunnen deelnemen aan onderzoeken zonder dat zij zich bij ons hoeven in te schrijven of deel uitmaken van onze database.

Geen gedoe door uitgebreide instructies en goede ondersteuning

Wij voorkomen het aantal no-shows en technische problemen door te werken met automatische herinneringen, instructies en lokale ondersteuning. 

Een onafhankelijk onderzoeksrapport

Onze onderzoekers analyseren alle sessies en maken hier uitgebreid aantekeningen van, welke in te zien zijn via het platform. Hierna worden de resultaten gedeeld in een onderzoeksrapport.

Een highlightvideo van vijf tot tien minuten

Van alle sessies worden de meest interessante fragmenten uitgeknipt en samengevoegd tot een highlightvideo van vijf tot tien minuten. Ideaal om te laten zien tijdens een presentatie!

Inzage in alle onderzoeksresultaten

Verkrijg volledige inzage in alle onderzoeksresultaten. Bekijk de sessie-opnames terug en bestudeer onze onderzoeksaantekeningen. Data lokaal opslaan? Maak dan gebruik van onze exportfunctionaliteit. 

Download een UX-onderzoeksrapport

Download een gratis voorbeeldrapport. 

Download voorbeeldrapport
Kosten voor laten uitvoeren van usability-onderzoek

De kosten van een usability-onderzoek afhankelijk zijn van verschillende factoren. Vraag een gratis prijsindicatie aan om een idee te krijgen van de kosten voor het laten uitvoeren van een usability-onderzoek. 

Kosten voor het zelf uitvoeren van usability-onderzoek

Met behulp van ons platform kun je ook zelf aan de slag met het uitvoeren van onderzoek en het werven van respondenten. Op onze tarievenpagina tref je een overzicht aan van de kosten.

Benieuwd naar de kosten?

Ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende prijsindicatie. 

Prijsindicatie aanvragen Contact opnemen
Kennisbank

Alles wat je moet weten over usability-onderzoek

Leer meer over het uitvoeren van usability-onderzoek met dit artikel.

Naar artikel

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Ja. Wij voldoen aan alle privacywetgeving die op dit moment van kracht zijn, waaronder ook de AVG. De verwerking en opslag van onze data vindt plaats binnen Europa. Specifieke vragen rondom ons beleid? Neem dan contact met ons op.

We hebben een reeks aan kwaliteitsmechanismes ingebouwd om de juiste testers te kunnen werven voor elk onderzoek. Los daarvan, checken wij alle unmoderated user tests. Voer je moderated user tests en interviews en en ging er toch iets niet lekker? Dan kun je dat binnen 24 uur aan ons laten weten.

We maken gebruik van verschillende kanalen, variërend van out-of-home-advertising tot online marketingcampagnes. Zo zorgen we ervoor dat ons panel een goede afspiegeling is van de samenleving. In het buitenland zorgen we ervoor dat we een vertaalde en lokale versie van ons platform aanbieden, zodat we ook daar een representatief panel op kunnen bouwen.

Ja, wij werken met verschillende bulkpakketten. Log hiervoor in op het dashboard en ga naar 'Credits' om de verschillende pakketten in te zien. Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wij opereren in alle Europese markten. Wij zijn het sterkst vertegenwoordigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Onze wervings-en onderzoeksservice is beschikbaar in heel Europa. 

Ja, wij kunnen zorgdragen voor de testervergoedingen. Wij maken alle testervergoedingen over naar de bankrekening van de tester binnen 2 werkdagen.

Ja, het is mogelijk om zelf geworven testers uit te nodigen via het platform.

Absoluut. Alle Europese agencies zijn bij ons welkom. Los van een agency-account, kun je je als agency aansluiten bij het User Sense Agency Network.

Klantcases

Onderstaande klantcases zijn een selectie van opdrachten die wij voor onze klanten hebben uitgevoerd.