Nieuw: card sorting is nu beschikbaar! Lees meer.

User Sense
Navigatie-onderzoek

Hoe ziet de ideale menustructuur eruit?

Voer navigatieonderzoek uit met behulp van card sorting en tree testing. Voorkom dat bezoekers de weg kwijt raken. Stel vast wat een logische indeling is van jouw navigatiemenu en hoe goed gebruikers hiermee overweg kunnen. 

  • Uitgevoerd via ons eigen platform voor UX- en marktonderzoek
  • Bestaande klanten uitnodigen of laat ons de werving verzorgen
  • Onze onderzoeksservice neemt het werk voor je uit handen
Gratis prijsindicatie aanvragen Contact opnemen
Laat gebruikers het menu indelen

Met card sorting laat je echte gebruikers het menu logisch indelen. 

Test en valideer onder grote groep

Met tree testing laat je echte gebruikers het menu testen.

Inzicht in denkwijze en verwachtingen

Ontdek en speel in op de denkwijze en verwachtingen van jouw doelgroep.

Onze aanpak

Onderzoeksservice

Respondenten werven

Resultaten

Prijsindicatie aanvragen

Card sorting voor opstellen van de ideale navigatie

Door card sorting wordt duidelijk hoe gebruikers de menustructuur zouden indelen. Je leert welke naamgeving het beste aansluit. Deze kwalitatieve methode geeft diepgaand inzicht in de mentale modellen en verwachtingen van je doelgroep.

Tree testing voor validatie en optimalisatie

Met tree testing kun je menustructuren testen en valideren. Zo wordt duidelijk of de menustructuur effectief is en aansluit bij je doelgroep. Deze kwantitatieve methode laat je zien waar gebruikers vastlopen en geeft input voor de volgende verbeterslag.

Welke methode past het best bij jullie situatie? 

Neem contact met ons op en we laten het je binnen 24 uur weten.

Contact opnemen
Volledig ontzorgd van begin tot eind

Onze onderzoekers helpen je met het kiezen van de juiste onderzoeksopzet, het stellen van de juiste onderzoeksvragen en voeren het onderzoek voor jullie uit. 

Realtime inzage en live meekijken tijdens de uitvoering

Via het platform heb je realtime inzage in de voortgang. Zo kun je de sessies achteraf terugkijken of live meekijken via onze livestream wanneer er sessies met een moderator worden uitgevoerd.

Binnen drie weken een actiegericht onderzoeksrapport

Zo kun je na het onderzoek direct aan de slag met het doorvoeren van optimalisaties. Benieuwd hoe een rapport eruit ziet? Bekijk een voorbeeld onderzoeksrapport

Respondenten of testers werven via User Sense

Testers of respondenten kunnen het onderzoek maken of breken. Daarom hebben wij onze eigen testerdatabase opgebouwd. Wij kunnen helpen met het werven van testers binnen jouw B2B of B2C-doelgroep.  

Bestaande klanten uitnodigen

Het is mogelijk om onderzoek onder bestaande klanten uit te voeren. Klanten kunnen deelnemen aan onderzoeken zonder dat zij zich bij ons hoeven in te schrijven of deel uitmaken van onze database.

Geen gedoe door uitgebreide instructies en goede ondersteuning

Wij voorkomen het aantal no-shows en technische problemen door te werken met automatische herinneringen, instructies en lokale ondersteuning. 

Wat kun je verwachten van een navigatie-onderzoek?

Na een navigatie-onderzoek weet je het volgende:

  • Hoe gebruikers de menustructuur zelf zouden indelen (card sorting)
  • Welke redenen hieraan ten grondslag liggen
  • Hoe effectief jouw menustructuur is (tree testing)
Een onafhankelijk onderzoeksrapport en inzage in alle resultaten

Onze onderzoekers analyseren alle sessies en maken hier uitgebreid aantekeningen van, welke in te zien zijn via het platform. Hierna worden de resultaten gedeeld in een onderzoeksrapport.

Download een UX-onderzoeksrapport

Download een gratis voorbeeldrapport. 

Download voorbeeldrapport
Kosten voor laten uitvoeren van navigatie-onderzoek

De kosten van een navigatie-onderzoek hangen samen met de gekozen methodes en aantallen. Vraag een gratis prijsindicatie aan om een idee te krijgen van de kosten voor het laten uitvoeren van een navigatie-onderzoek voor jouw use case.

Kosten voor het zelf uitvoeren van navigatie-onderzoek

Met behulp van ons platform kun je ook zelf aan de slag met tree testing en card sorting. Op onze tarievenpagina tref je een overzicht aan van de kosten.

Benieuwd naar de kosten?

Ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende prijsindicatie. 

Prijsindicatie aanvragen Contact opnemen
Klantcase

Lees hoe ONVZ navigatie-onderzoek inzet 

Leer meer over hoe ONVZ navigatie-onderzoek inzet onder hun doelgroep. Of leer meer over het uitvoeren van card sorting en tree testing in ons kennisbank.

Lees de case study Naar kennisbank

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Ja. Wij voldoen aan alle privacywetgeving die op dit moment van kracht zijn, waaronder ook de AVG. De verwerking en opslag van onze data vindt plaats binnen Europa. Specifieke vragen rondom ons beleid? Neem dan contact met ons op.

We hebben een reeks aan kwaliteitsmechanismes ingebouwd om de juiste testers te kunnen werven voor elk onderzoek. Los daarvan, checken wij alle unmoderated user tests. Voer je moderated user tests en interviews en en ging er toch iets niet lekker? Dan kun je dat binnen 24 uur aan ons laten weten.

We maken gebruik van verschillende kanalen, variërend van out-of-home-advertising tot online marketingcampagnes. Zo zorgen we ervoor dat ons panel een goede afspiegeling is van de samenleving. In het buitenland zorgen we ervoor dat we een vertaalde en lokale versie van ons platform aanbieden, zodat we ook daar een representatief panel op kunnen bouwen.

Ja, wij werken met verschillende bulkpakketten. Log hiervoor in op het dashboard en ga naar 'Credits' om de verschillende pakketten in te zien. Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wij opereren in alle Europese markten. Wij zijn het sterkst vertegenwoordigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Onze wervings-en onderzoeksservice is beschikbaar in heel Europa. 

Ja, wij kunnen zorgdragen voor de testervergoedingen. Wij maken alle testervergoedingen over naar de bankrekening van de tester binnen 2 werkdagen.

Ja, het is mogelijk om zelf geworven testers uit te nodigen via het platform.

Absoluut. Alle Europese agencies zijn bij ons welkom. Los van een agency-account, kun je je als agency aansluiten bij het User Sense Agency Network.

Klantcases

Onderstaande klantcases zijn een selectie van opdrachten die wij voor onze klanten hebben uitgevoerd.