Nieuw: card sorting is nu beschikbaar! Lees meer.

User Sense
Mystery Shopping

Hoe ervaren klanten onze locaties of klantenservice?

Verkrijg inzicht in de klantvriendelijkheid van medewerkers en stel vast of zij het bedrijf goed vertegenwoordigen. Met concrete inzichten verplaats je jezelf in de schoenen van de klant en verbeter je de klantbeleving

  • Uitgevoerd via ons eigen platform voor UX- en marktonderzoek
  • Wij helpen je met het werven van representatieve mystery shoppers
  • Onze onderzoeksservice neemt het werk voor je uit handen
Gratis prijsindicatie aanvragen Contact opnemen
Klantvriendelijkheid en deskundigheid

Inzicht in of medewerkers klantvriendelijk en deskundig overkomen.

Navolging procedures en richtlijnen

Stel vast of procedures en richtlijnen worden nageleefd op de werkvloer.

Toepasbare feedback voor medewerkers

Concrete en toepasbare feedback voor medewerkers.

Onze aanpak

Onderzoeksservice

Mystery shoppers inhuren

Resultaten

Prijsindicatie

Onze aanpak

Bij mystery shopping onderzoek huur je mystery shoppers of mystery guests in om één of meerdere (winkel)vestigingen te bezoeken. Na afloop van het bezoek maken zij een uitgebreid verslag op de afgesproken focusgebieden.

Mogelijke onderzoeksmethoden
  • Mystery shopping. In dit geval worden mystery shopperes gevraagd naar een specifieke winkel of vestiging te gaan en na afloop te rapporteren over hun ervaring.
  • Mystery calling. Deze methode kan worden ingezet om de klantenservice onder de loep te nemen, waarbij mystery shoppers telefonisch contact opnemen.
  • Mystery emailing. Hierbij nemen mystery shoppers contact op via een ticketsysteem of email om vast te stellen of zij goed worden geholpen. 
  • Mystery chatting. Voor het onderzoeken van de klantbeleving via de chat.

Welke methode past het best bij jullie situatie? 

Neem contact met ons op en we laten het je binnen 24 uur weten.

Contact opnemen
Volledig ontzorgd van begin tot eind

Onze onderzoekers helpen je met het kiezen van de juiste onderzoeksopzet, het stellen van de juiste onderzoeksvragen en voeren het onderzoek voor jullie uit. 

Realtime inzage en live meekijken tijdens de uitvoering

Via het platform heb je realtime inzage in de voortgang. Zo kun je de sessies achteraf terugkijken of live meekijken via onze livestream wanneer er sessies met een moderator worden uitgevoerd.

Binnen twee weken een actiegericht onderzoeksrapport

Zo kun je na het onderzoek direct aan de slag met het doorvoeren van optimalisaties. Benieuwd hoe een rapport eruit ziet? Bekijk een voorbeeld onderzoeksrapport

Mystery shoppers en guests inhuren via User Sense

Wij kunnen helpen met het werven en selecteren van geschikte mystery shoppers uit ons panel. Door te werken met shoppers. uit ons eigen panel, kunnen wij de kwaliteit waarborgen en de mystery shoppers van deen juiste briefing voorzien.

Werving op basis van klantprofielen

In veel gevallen worden mystery shoppers geworven die overeenkomen met het klantprofiel. Hiervoor kunnen de criteria aan ons worden doorgegeven, waarna wij zorgdragen voor het werven van representatieve mystery shoppers.

Resultaten van een mystery shopping onderzoek

Na het uitvoeren van mystery shopping onderzoek is het volgende duidelijk:

  • De algehele klantbeleving, klantvriendelijkheid en deskundigheid
  • Of medewerkers het bedrijf op correcte wijze vertegenwoordigen
  • In hoeverre procedures en richtlijnen worden nageleefd
Onafhakelijk onderzoeksrapport en inzage in de resultaten

Onze onderzoekers analyseren alle sessies en maken hier uitgebreid aantekeningen van, welke in te zien zijn via het platform. Hierna worden de resultaten gedeeld in een onderzoeksrapport.

Download een onderzoeksrapport

Download een gratis voorbeeldrapport. 

Download voorbeeldrapport
Kosten voor mystery shopping onderzoek

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen methodes en de werving. Vraag een gratis prijsindicatie en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende prijsindicatie.

Kosten voor het zelf uitvoeren van mystery shopping onderzoek

Met behulp van ons platform kun je ook zelf aan de slag door mystery shoppers te werven uit ons panel. Vervolgens kun je de mystery shoppers zelf briefen en het onderzoek laten uitvoeren.

Benieuwd naar de kosten?

Ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende prijsindicatie. 

Prijsindicatie aanvragen Contact opnemen
Kennisbank

Alles wat je moet weten over mystery shopping

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het uitvoeren van mystery shopping.

Naar artikel

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Ja. Wij voldoen aan alle privacywetgeving die op dit moment van kracht zijn, waaronder ook de AVG. De verwerking en opslag van onze data vindt plaats binnen Europa. Specifieke vragen rondom ons beleid? Neem dan contact met ons op.

We hebben een reeks aan kwaliteitsmechanismes ingebouwd om de juiste testers te kunnen werven voor elk onderzoek. Los daarvan, checken wij alle unmoderated user tests. Voer je moderated user tests en interviews en en ging er toch iets niet lekker? Dan kun je dat binnen 24 uur aan ons laten weten.

We maken gebruik van verschillende kanalen, variërend van out-of-home-advertising tot online marketingcampagnes. Zo zorgen we ervoor dat ons panel een goede afspiegeling is van de samenleving. In het buitenland zorgen we ervoor dat we een vertaalde en lokale versie van ons platform aanbieden, zodat we ook daar een representatief panel op kunnen bouwen.

Ja, wij werken met verschillende bulkpakketten. Log hiervoor in op het dashboard en ga naar 'Credits' om de verschillende pakketten in te zien. Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wij opereren in alle Europese markten. Wij zijn het sterkst vertegenwoordigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Onze wervings-en onderzoeksservice is beschikbaar in heel Europa. 

Ja, wij kunnen zorgdragen voor de testervergoedingen. Wij maken alle testervergoedingen over naar de bankrekening van de tester binnen 2 werkdagen.

Ja, het is mogelijk om zelf geworven testers uit te nodigen via het platform.

Absoluut. Alle Europese agencies zijn bij ons welkom. Los van een agency-account, kun je je als agency aansluiten bij het User Sense Agency Network.

Klantcases

Onderstaande klantcases zijn een selectie van opdrachten die wij voor onze klanten hebben uitgevoerd.