Nieuw: card sorting is nu beschikbaar! Lees meer.

User Sense
Card sorting tool

Ontdek hoe gebruikers informatie categoriseren met card sorting

Stel vast hoe eindgebruikers de informatie in zouden delen met behulp van open, closed en hybrid card sorting. Zo hoef je niet te sturen op aannames of onderbuikgevoel.

  • Uitgevoerd via ons eigen platform voor UX- en marktonderzoek
  • Bestaande klanten uitnodigen of laat ons de werving verzorgen
  • Onderzoek laten uitvoeren? Wij helpen je navigatie-onderzoek uit te voeren.
Boek een demo Maak een account aan
Open, closed of hybride card sorts

Geschikt voor verkennend, validatie of optimalisatieonderzoek

Zelfstandig of gemodereerd

Laat card sorts zelfstandig uitvoeren of voer één-op-één gesprekken.

Van data naar inzicht in no-time

Met de uitgebreide analysemodule voor card sorting heb je snel overzicht.

Card sorting methodes

Het proces

Testers werven

Zelf geworven testers

Analysemogelijkheden

Zelfstandige card sorts of gemodereerde sessies

Kies voor het uitvoeren van gemodereerde of ongemodereerde card sorts via het platform. Zowel ongemodereerde als gemodereerde sessies uitvoeren? Kies er dan voor om deze te combineren.

Open, closed en hybride card sorts voor maximaal inzicht

Geef testers maximale vrijheid met open card sorting en laat hen zelf categorieën bedenken en naamgeven. Met vaste categorieën werken? Kies dan voor closed of hybride card sorts

Verzeker jezelf van goede inzichten met de previewmodus

In de previewmodus zie je precies hetzelfde als wat de tester te zien zou krijgen. Zo kun je nog snel aanpassingen doorvoeren, voordat je de test activeert.

Boek een demo
1 - Test instellen en wervingsmethode kiezen

Geef aan hoe lang de sessies zullen duren en op welke apparaattypes je deze wil uitvoeren. Kies vervolgens om testers te werven of nodig zelf geworven testers uit om deel te nemen.

2 - Sessies uitvoeren via het platform

Voer de sessies uit via het platform. Kies ervoor om testers deel te laten nemen zonder dat er opnames worden gemaakt of kies voor sessies met opnames om extra kwalitatieve feedback te verkrijgen.

3 - Analyseer de sessies en exporteer de resultaten

Met behulp van de analysemodule voor card sorting ga je snel van ruwe data naar concrete inzichten om de gebruikerservaring te verbeteren.

Boek een demo
Werving door heel Europa

Wij kunnen je helpen met het werven van testers door heel Europa. In Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn wij het sterkst vertegenwoordigd. Maar we kunnen je ook helpen in andere landen.

 

Geen gedoe door reminders, instructies en live support

Beperk het aantal no-shows en technische issues door te werken met testers uit onze pool. Met behulp van reminders, instructies en live support nemen we al het regewerk voor je uit handen.

Kwaliteit van testers staat voorop

De kwaliteit van elk onderzoek valt of staat met de kwaliteit van de testers. Dit snappen wij als geen ander. Om de kwaliteit hoog te houden, werken we met verschillende kwaliteitsmechanismes

Gebruik een afgeschermde pool

Als je je eigen klanten uitnodigt wil je natuurlijk voorkomen dat zij voor andere onderzoeken worden uitgenodigd. Dit doe je door hen toe te voegen aan een afgeschermde pool. Wel zo handig.

Makkelijk klanten uitnodigen om deel te nemen

Nodig eenvoudig klanten uit om deel te nemen aan de test. Voer een naam en e-mailadres in, waarna alle instructies automatisch worden toegestuurd.

Soepele uitvoering met onze instructies en support

Om zorg te dragen voor een soepele uitvoering, hebben wij uitgebreide instructies beschikbaar. Gaat er toch iets niet goed? Dan leveren wij support.

Ontdek patronen met de dendrogram en similarity matrix

Gelijk inzicht in de belangrijkste inzichten van de card sort met behulp van de dendrogram en de similarity matrix. Zo trek je snel de belangrijkste lessen. 

Ga de diepte in met geavanceerde analysemethoden

Wil je echt de diepte induiken? Dan bekijk eenvoudig de statistieken van elke card, categorie of tester. Ook kun je gebruik maken van meer geavanceerde grafieken zoals Participant Centric Analysis (PCA) en Popular Placement Matrix (PPM).

Standaardisatie en automatische groepering

Open of hybride card sorts uitvoeren? Dan kun je via het dashboard zelf categorieën samenvoegen en van een naam voorzien. Categorieën met dezelfde naam worden automatisch voor je gegroepeerd. 

 

Leer meer over het uitvoeren van card sorting

Onze onderzoekers hebben een artikel geschreven over het uitvoeren van card sorting onderzoek. Meer weten? Lees dan het artikel.

Naar artikel

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Ja. Wij voldoen aan alle privacywetgeving die op dit moment van kracht zijn, waaronder ook de AVG. De verwerking en opslag van onze data vindt plaats binnen Europa. Specifieke vragen rondom ons beleid? Neem dan contact met ons op.

We hebben een reeks aan kwaliteitsmechanismes ingebouwd om de juiste testers te kunnen werven voor elk onderzoek. Los daarvan, checken wij alle unmoderated user tests. Voer je moderated user tests en interviews en en ging er toch iets niet lekker? Dan kun je dat binnen 24 uur aan ons laten weten.

We maken gebruik van verschillende kanalen, variërend van out-of-home-advertising tot online marketingcampagnes. Zo zorgen we ervoor dat ons panel een goede afspiegeling is van de samenleving. In het buitenland zorgen we ervoor dat we een vertaalde en lokale versie van ons platform aanbieden, zodat we ook daar een representatief panel op kunnen bouwen.

Ja, wij werken met verschillende bulkpakketten. Log hiervoor in op het dashboard en ga naar 'Credits' om de verschillende pakketten in te zien. Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wij opereren in alle Europese markten. Wij zijn het sterkst vertegenwoordigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Onze wervings-en onderzoeksservice is beschikbaar in heel Europa. 

Ja, wij kunnen zorgdragen voor de testervergoedingen. Wij maken alle testervergoedingen over naar de bankrekening van de tester binnen 2 werkdagen.

Ja, het is mogelijk om zelf geworven testers uit te nodigen via het platform.

Absoluut. Alle Europese agencies zijn bij ons welkom. Los van een agency-account, kun je je als agency aansluiten bij het User Sense Agency Network.

Kennisbank

Leer meer over het uitvoeren van UX-onderzoek met deze artikelen.