Nieuw: card sorting is nu beschikbaar! Lees meer.

User Sense

Voer tree testing uit en test de vindbaarheid van jouw content

Voer (on)gemodereerde tree tests uit om de effectiviteit van jouw menustructuur te testen en kom erachter of gebruikers in staat zijn content te vinden. Werf testers uit onze testerdatabase of nodig jouw eigen testers uit. 

Wil je onderzoek laten uitvoeren? Bekijk dan onze onderzoeksservice

Boek een demo Maak account aan
Stel je eigen boomstructuren op

Stel jouw menustructuur eenvoudig in via het platform. 

Van data naar inzicht in no-time

Leg snel de vinger op de zere plek met de tree testing metrics.

Transparante tarieven

Geen verborgen kosten door onze vaste tarieven.

Tree testing

Procesoverzicht

Testers werven

Zelf geworven testers

Analysemodule voor tree testing

Voer gemodereerde of ongemodereerde tree tests uit

Kies voor het uitvoeren van gemodereerde of ongemodereerde tree tests via het platform. Zowel ongemodereerde als gemodereerde sessies uitvoeren? Kies er dan voor om deze te combineren.

Test een of meerdere boomstructuren in dezelfde test

Kies ervoor om verschillende boomstructuren te testen in dezelfde test. Zo kun je de resultaten met mekaar vergelijken. Liever aparte tests? Dat kan ook.

Verzeker jezelf van goede inzichten met previewmodus

In de previewmodus zie je precies hetzelfde als wat de tester te zien zou krijgen. Zo kun je nog snel aanpassingen doorvoeren, voordat je de test activeert.

Boek een demo Bekijk features
1 - Maak een test aan en selecteer de wervingsmethode

Maak een test aan via het dashboard. Geef aan hoeveel sessies je wil uitvoeren, kies de sessielengte en kies ervoor om gebruik te maken van onze testers of je eigen testers uit te nodigen.

2 - Activeer de test en zie de resultaten binnenkomen

Na het activeren van de test, krijgen testers die binnen de criteria vallen een uitnodiging om de test te maken. Hiervoor hebben zij 72 uur de tijd. 

3 - Analyseer met behulp van tree testing metrics

Ga van data naar inzicht in mum van tijd door gebruik te maken van onze geavanceerde tree testing metrics zoals de succesratio, directness score en taaklengte. Resultaten delen? Exporteer de resultaten of nodig collega's uit tot het account. 

Werving door heel Europa

We helpen je met het werven van testers door heel Europa. We zijn het sterkst vertegenwoordigd in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Op aanvraag kunnen wij ook helpen met het werven in andere Europese markten. 

 

Geen gedoe door duidelijke instructies en lokale ondersteuning

Bij gebruik van onze testers, dragen wij zorg voor alle support en communicatie. Jij houdt je bezig met het onderzoek en wij nemen al het regelwerk voor je uit handen.

Verzeker je zelf van hoge kwaliteit testers

De kwaliteit van een user test valt of staat met de kwaliteit van de testers. Daarom investeren wij flink in het opbouwen van een kwalitatief goede pool. Hier lees je meer over onze kwaliteitsmaatregelen

Gebruik een afgeschermde klantpool

Als je je eigen klanten uitnodigt wil je natuurlijk voorkomen dat zij voor andere onderzoeken worden uitgenodigd. Dit doe je door hen toe te voegen aan een afgeschermde pool. Wel zo handig.

Makkelijk klanten uitnodigen om deel te nemen

Nodig eenvoudig klanten uit om deel te nemen aan de test. Voer een naam en e-mailadres in, waarna alle instructies automatisch worden toegestuurd.

Soepele uitvoering met duidelijke instructies en support

Om zorg te dragen voor een soepele uitvoering, hebben wij uitgebreide instructies beschikbaar. Gaat er toch iets niet goed? Dan leveren wij support.

Succesratio, directheidsscore en tiid

Gebruik de belangrijkste statistieken voor het testen van bomen om de belangrijkste inzichten uit je onderzoek te destilleren.  Kijk naar de succesratio, de directheidsscore en de tijd die nodig was om te ontdekken of gebruikers een boomtesttaak effectief konden voltooien.

Eerste klik, padmetingen en padbestemmingen

Interpreteer de belangrijkste statistieken van boomtesten met behulp van eerste klik, padmetingen en padbestemmingen om erachter te komen welke taken moeilijk te voltooien waren en in welk stadium testers moeite hadden tijdens het proces.

Deel en exporteer de resultaten

Nodig een onbeperkt aantal collega's uit tot het platform of kies ervoor om de resultaten van het onderzoek te exporteren.

 

Leer meer over het uitvoeren van tree tests

Meer te weten komen over het testen van de effectiviteit van je menustructuur en de vindbaarheid van jouw content? Lees dan ons kennisartikel over het uitvoeren van tree tests.

Naar artikel

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Ja. Wij voldoen aan alle privacywetgeving die op dit moment van kracht zijn, waaronder ook de AVG. De verwerking en opslag van onze data vindt plaats binnen Europa. Specifieke vragen rondom ons beleid? Neem dan contact met ons op.

We hebben een reeks aan kwaliteitsmechanismes ingebouwd om de juiste testers te kunnen werven voor elk onderzoek. Los daarvan, checken wij alle unmoderated user tests. Voer je moderated user tests en interviews en en ging er toch iets niet lekker? Dan kun je dat binnen 24 uur aan ons laten weten.

We maken gebruik van verschillende kanalen, variërend van out-of-home-advertising tot online marketingcampagnes. Zo zorgen we ervoor dat ons panel een goede afspiegeling is van de samenleving. In het buitenland zorgen we ervoor dat we een vertaalde en lokale versie van ons platform aanbieden, zodat we ook daar een representatief panel op kunnen bouwen.

Ja, wij werken met verschillende bulkpakketten. Log hiervoor in op het dashboard en ga naar 'Credits' om de verschillende pakketten in te zien. Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wij opereren in alle Europese markten. Wij zijn het sterkst vertegenwoordigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Onze wervings-en onderzoeksservice is beschikbaar in heel Europa. 

Ja, wij kunnen zorgdragen voor de testervergoedingen. Wij maken alle testervergoedingen over naar de bankrekening van de tester binnen 2 werkdagen.

Ja, het is mogelijk om zelf geworven testers uit te nodigen via het platform.

Absoluut. Alle Europese agencies zijn bij ons welkom. Los van een agency-account, kun je je als agency aansluiten bij het User Sense Agency Network.

Kennisbank

Leer meer over het uitvoeren van UX-onderzoek met deze artikelen.